Tämä kirjoitus ei oikeastaan kuuluisi tänne, mutta sivuaa aihetta. Ja asiaa, mitä en ole voinut ymmärtää. Jos kerran tietää, että juo rähinäviinaa, niin miksi sitä pitää ottaa? Tai jos pariskunta tietää, että jossain vaiheessa yhteistä baari-iltaa aletaan riidellä, niin miksi lähteä yhdessä ulos? Menisivät erikseen tai sitten selvinä. Kas tässä lyhyt kuvaus lauantaiselta baarireissulta (jolla minä olin kuskina):

Etkoilla kaikki ryyppäsivät, minullekin tarjottiin kaiken aikaa alkoholia, vaikka sanoin ajavani autoa enkä siksi voisi mitään juoda. Mitään alkoholitonta juotavaa ei tarjottu, ei edes vettä. No, ei sen puoleen, ei minulla jano ollutkaan että ei sen niin väliä. Baarissa porukka oli tuhannen päissään, tuskin kestivät pystyssä. Jostakin syystä joku tuntematon sitten otti ja viskasi tuolin ilmaan. Jokaisen kuka on koskaan mitään ilmaan heittänyt tai hiukankaan fysiikkaa lukenut pitäisi tietää, ettei se tuoli sinne ilmaan jää, vaan tulee alaskin. Ilmeisesti tuolin heittäjällä tämä ei ollut käynyt mielessä. Niinpä tuoli siis laskeutui suoraan pöydässämme istuvan naisen päähän. Luojan kiitos hänelle ei käynyt pahemmin! Rettelöitsijä vietiin ulos, ja juhlat jatkuivat. Jonkin ajan kuluttua jälleen joku tuntematon otti ja heitti minua kohti mikrofonin, oli ollut laulamassa karaokea. Heitto oli huono, ja mikki osui tuolin karmiin ja siitä lattialle. Tästä ei ollut seuraamuksia, tuskin kukaan muu edes huomasi mitään.

Hetkeä myöhemmin, kun jo teimme lähtöä, alkoi seurueeseemme kuuluva pariskunta riidellä. Tai oikeastaan tilanne meni niin, että mies heitti juomansa jonkun ulkopuolisen naamalle. Miksi? Ei niin mitään tietoa. Vaimo meni väliin, ja mies heitti juomanloput vaimonsa naamalle. Kohta oli ilmiriita pystyssä, ja minä hiippailin seuralaiseni kanssa ulos ja kotiin. Muut jäivät sinne. Pakko on ihmetellä, että mahtoiko tällä porukalla tosiaan olla kivaa? Nauravatko he seuraavana päivänä toilailujaan? Tämäkö oli heidän käsityksensä hauskanpidosta, tämä täytyy ottaa uusiksi...

Minulla ei ollut kovin kivaa, enkä viihtynyt. Ainoastaan seurani sai minut pysymään porukassa, ja alunperinkään lähtemään mukaan. Ja tämä kuvaukseni on tyypillinen baari-ilta nykyään. Missä tahansa Suomenniemellä, millä porukalla tahansa. Riidellään, kinataan ja rähistään. Sotketaan paikkoja.  MIKSI?!?!?