Viikonloppuna kuulin yhden tarinan lisää kauheista kohtaloista, joihin viina vie. Tässä kolme tarinaa teille:

Naapurin ryyppyremmi oli ilmeisesti juhlinut jo useamman päivän, kun jälleen juotiin ja uhottiin. Kukaan ei ole varma, mitä tapahtui, mutta aseilla oli alettu leikkiä ja yksi kolmesta oli pian vainaa. Koskaan ei selvinnyt, kuka oikein painoi liipasimesta. Läsnäolleet juhlijat joutuivat kuitenkin molemmat vankilaan. Ja nykyään meno jatkuu entisellään, myöskin laittomat aseet ovat edelleen kuvioissa...

Samaan ryyppyremmin kuuluva henkilö oli jonkun juhlinnan päätteeksi todennut, että tämä ei ole sellaista elämää kuin hän haluaa, ja veti itsensä köyden jatkoksi. Eipä sitten tullut mieleen mitään muuta vaihtoehtoa???

Toisella suunnalla juhlittiin myös kosteita juhlia, ja ne päättyivät poikkeuksetta siihen, että mies hakkasi vaimoaan. Kerran sitten lasten puhelin soi, ja isä soitti. Äiti oli kuollut. Kuolinsyy jäi epäselväksi, äiti makasi valtavassa verilammikossa. Takana molemmilla kosteaa juhlintaa. Päivä oli jouluaatto.

Kyllä vetää mielen mustaksi. Toivoisin, että mikää näistä tarinoista ei olisi totta, ja että en eivät olisi ihan oikeasti tapahtuneet tässä "lähipiirissä". Olisi helpompaa vain lukea niistä lehdistä! Ja kaikken kaameinta on, että kukaan näiden tarinoiden ihmisistä ei oppinut toisen kohtalosta. Naapuri jatkaa juhlintaa ja uhoamista kuten ennenkin, itsemurhan tehneen veli ryypiskelee, äitinsä menettäneen lapset vetävät joka viikonloppu pään täyteen.... Oletteko ihmiset ihan hölmöjä?